Povinný kulinářský zážitek

Jezero Garda

Svěží vánek a vzduch provoněný lehkou vůní citrusových plodů. Ptáci štěbetají a břehů jezera Garda se dotýkají jemné vlny. Ať už se jedná o trattorii nebo osterii, podél promenád na břehu Gardského jezera najdete útulné restaurace s typickou italskou kuchyní. Než si však dopřejete „cucina all' italiana“, je tu jedna věc, které se nevyhnete. Řeč je o aperitivu. Osvěžující šumivý nápoj, který se podává s alkoholem nebo bez něj na povzbuzení chuti a oslavu nadcházejícího jídla. Obvykle se podává s olivami, sušenými rajčaty nebo domácími pomazánkami.

Poté máte na výběr: rizoto nebo plněné cannelloni? Jezero Lago di Garda je však proslulé jednou věcí - vynikajícími rybími pokrmy. Pokud milujete mořské plody, neměli byste si nechat ujít jedno z nich: spaghetti allo scoglio. Těstoviny uvařené lehce al dente, s mušlemi, škeblemi, gamberi a jemnými proužky celeru, naložené v jemné, lehce pikantní rajčatové omáčce - skutečná lahůdka pro milovníky ryb. Podává se s plátky bílého chleba, kde lehké, vzdušné těsto obklopuje jemně křupavá kůrka. Jedná se o typický italský chléb ciabatta. Pokrm doplňuje sklenka piva Custoza. Svěží suché bílé víno, které se vyznačuje květinovou a ovocnou vůní a zaujme jemnými tóny citrusových plodů, jablek a hrušek. Různé odrůdy hroznů, které se v něm snoubí, pocházejí z vinic v okolí jezera Lago di Garda.

Další malý zasvěcený tip: aperitivo a chutné italské pokrmy nejlépe chutnají večer, protože to je ideální doba pro spojení kulinářských požitků s posledními slunečními paprsky na horizontu jezera.

Získejte nabídky
Jezero Garda
Naplánujte si dovolenou

Top Nabídky

Jezero Garda

Získejte naše nejlepší nabídky nyní!

Newsletter

Sbalte si kufry a vyražte na báječnou dovolenou!

Top prázdninové destinace